• Başak Akkoyunlu

Başak Akkoyunlu

1997 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra Ankara ve İstanbul’da, aralarında Çinici Mimarlık, Tabanlıoğlu Mimarlık ve EAA-Emre Arolat Architects’in olduğu farklı mimarlık ofislerinde, birçok ölçekte projede çalıştı ve serbest olarak mimarlık yaptı. 

2008-2013 yılları arasında, EAA-Emre Arolat Architects bünyesinde çalışırken  içinde yer aldığı projeler, Dubai City Scape Awards ve WAF gibi dünya çapında organizasyonlarda farklı kategorilerde ödüle layık görüldü.  

2012 yılında Chicago Atheneum tarafından Avrupa’da 40 yaş altındaki 40 tasarımcıya verilen “Europe 40 Under 40” ödülünü aldı. 

​2000 yılında Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ve 2014-2016 yıllarında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü’nde mimari stüdyo yürütücülüğü yaptı.

2013 yılından beri İzmir Alaçatı’da mesleki çalışmalarına devam etmekte.

İzmir, Çeşme YIldızburnu'nda tasarlamış ve inşaa edilmiş olan  BY Evi  projesi 2018 Arkitera Mimarlık Seçkisine seçilmiştir. 

Yine İzmir, Çeşme'de tasarlanmış olan The Loft  apartman projesi ile World Architecture Organisation tarafından 2019 yılında Tasarlanmış Katagorisinde ödüle layık görülmüştür.

.