• Ali Boygar Özlen

Ali Boygar Özlen

Boygar Yapı Tasarım    https://www.boygaryapitasarim.com/

1994 D.E.Ü Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun olan Mimar Boygar ÖZLEN, BOYGAR Yapı Tasarım Bürosu bünyesindeki yetkin çalışma arkadaşları ile birlikte, çok sayıda konut, sanayi tesisi, spor tesisi, kültür yapıları, işyeri projeleri ile çeşitli restorasyon ve konservasyon projelerinde, proje müellifi ve/veya uygulama sorumlusu olarak yer almakta; çoğunda proje ve inşaat yönetimi hizmeti de vermektedir.

Mimarlar odasının çeşitli organlarında -öğrencilik yıllarında öğrenci temsilciliği ile başlayarak- 1998-2008 yılları arasında yedek ve asil olarak toplam 5 dönem Şube Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002-2014 yılları arasında Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Komitesi Üyeliği ve sekreter üyeliği, 2008-2011 yılları arasında TMMOB Kamu İhale Kanunu Danışma Kurulu Üyeliği, İzmir Şubesi ve Genel Merkez çeşitli komisyonları dahil olmak üzere, görevler almıştır.

2005-2018 yılları arasında İzmir İleri teknoloji Enstitüsü (İYTE) Mimarlık Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak Yapım Ekonomisi, Mimari Maliyet Yönetimi dersleri vermiş; Uygulama Projesi Atölyesinde yer almıştır. 2017-2019 yıllarında Yaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak Yapı dersi ve atölyesinde bulunmuştur. Mimarlar Odası ile Peyzaj Mimarları Odasının muhtelif şubelerinde meslek içi eğitim seminerleri ve atölyeleri gerçekleştirmiştir.

Makale ve yazıları muhtelif mesleki yayınlarda ve gazetelerde yayınlanmış; seminer ve eğitim notları meslek içi eğitim programlarında yer almıştır.

.